Poradna Gramofony


Autor: | Vloženo: 26.03.2008 000 11:41 | Témata: Poradna Gramofony

Gramofon-výběr Rodstar, Lenco

"Dobrý den,
> mám dotaz - chci koupit levnější gramofon náhradou za nefunkční Teslu NZC 300. Mám tipy na Lenco L-3806 nebo Roadstar TTL-8743DJ. Dá se některá z těchto značek považovat za více nebo méně spolehlivou nebo se tyto dva modely něčím liší - prostě - co by byla lepší volba? (Lenco vrací ramínko, co Roadstar?)Díky moc za odpověď. (Pozn. :Zesilovač mám, stačí jen předzesilovač v gramofonu - to k tomu NZC300)"
> Milan Jokl, [email protected]
>

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    17. září 2009

    Já koupil Sencor STT 011e (viz moje recenze). Cena cca 3000. Gramofon, co si budem namlouvat, nic moc, ale asi jako ta tesla (včetně stroboskopu, a doladění otáček). U roadstar by mi vadilo, že deska čouhá ven.
    Ale když koukám na datum, tak už asi moje rada nemá smysl (březen, a máme září!).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (1)
  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    26. dubna 2010

    Nejlepší je Přenoska OMB 5 Ortofon !! Ale na Tesly mi nešahej !!! Kup si na aukru NC 440 nebo NZC 420 hifi a vyměň vložku zkontroluj řemínek jestli neni zpuchřelý !!!! Zkontroluj jestli stereo hraje a balancer fachá !!! Nebo si kup HIfi věž se audio vstupem a k tomu si dokup gramofonový předzesilovač Pro-ject Phono box 2 !!! Ak tomu gramofon od Pro-jectu! Přenoska musí mít stejnou odporovou hodnotu jako ten předzesilovač například OMB 5 má odpor 47kohm MM přenoska . Vstupní impendance předzesilovače je 47kohm MM přenoska !!! MM přenoska má princip takový že magnet se pohybuje mezi 4 cívkami kde vzniká malé napětí !!! MC-přenoska pracuje na principu navinutý cívky na magnetu pohybuje se tam pravděpodobně cívka která je spojena s hrotem !! Každá přenoska má svojí kmitočtovou charakteristiku a odpor a to je hrozně důležitý !!!!!!Pak se musí nastavit přítlak na přenosku !!!! MM přenoska dává větší napětí než MC-přenoska pozor na to !!!! Ještě něco k těm hrotům !!!! Máme spoustu druhů hrotů ELIPTICKY ,CONICAL,LINEAR CONTACT ,MICRO LINE způsop broušení Diamantu !!!!! Máme dva druhy přenosek :Magnetodynamický který vám sem popisuju a pak máme piezoelektrický přenosky krystalky který nic nevydržely !! Proto doporučuji magnetodynamické s diamantovým hrotem Třídy Hifi !!!

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (5)
    • Ne (1)

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.