Poradna Hyundai RTCC 513

Autor: | Vloženo: 03.02.2012 000 19:40 | Témata: Poradna Hyundai RTCC 513

Jak funguje automatické spouštění jehly?

Dobrý den,
tento produkt jsem si nedávno koupil, ale automatické spouštění jehly to nedělá, nebo spíš asi nevím jak na to. Jehlu vždy musím položit na začátek desky ručně. Pouze při dokončení přehrávání se jehla zvedne a vrátí se sama na začátek.
Mužete mi prosím poradit jak zprovoznit ono automatické spouštění jehly?

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    3. února 2012

    položíte desku, nastavíte správné otáčky, rukou umístíte přenosku/jehlu nad desku odkud chcete přehrávat, a potom páčkou zapnete gramofon - přenoska se spustí na desku v místě, kde jste ji umístil. Automatické spouštění zde spočívá ve spuštění přenosky při zapnutí gramofonu. Není to jako kdysi u Tesly, že přenoska se sama přemístila z parkovací polohy nad desku (na místo podle velikosti desky=podle nastavených otáček), spustila se dolů, desku přehrála a poté se otáčení vypnulo a přenoska se vrátila do parkovací polohy. A to bývaly i gramofony (Tesla), které přehrály i 10 desek za sebou, i když při prvním uložení jen z jedné strany, pak se musely otočit. Toto tu bývalo kolem roku 1960 ...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Petr Blaha

      3. února 2012 - Petr Blaha

      Díky moc za rychlou odpověď. Tak takhle to v podstatě dělám. Spustím gramofon, nastavím otáčky, deska se začně točit, přenosku nastavím nad místo odkud chci začí (tročku mi dělá problém trefit přesně začátek) a páčkou ji spustím dolu na točící se desku. Takže automatické spouštění je spíš jen poloautomatické.


    • Anonymní uživatel

      3. února 2012 - Anonymní uživatel

      Ano, říkalo se poloautomatické. Při nastavování přenosky je lepší se podívat proti přenosce v její ose/jehly aby po spuštění dosedla na správné místo. Ze své zkušenosti vím, že je tendence ji umisťovat víc ke kraji desky - na začátku pak dojde k jejímu "sjetí" na okraj desky příp. mimo, nebo mezi skladbami ještě na konec předcházející skladby.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.